Bar Dialogues! | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Bar Dialogues!

Bar Dialogues!

Γράφει για τη CFN ο Σταύρος Βασιλειάδης MIXOLOGIST – BARTENDER (stavros_pro.bartender@yahoo.gr)

Αγαπητοί αναγνώστες, θα ήθελα να σας παρουσιάσω με πραγματικούς διαλόγους (δικούς μου αλλά και συναδέλφων)τα προβλήματα που προκύπτουν όταν κάποιοι πελάτες προσπαθούν να παρεμβαίνουν στη δουλειά μας.

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ο κόσμος δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα αλκοολούχα ποτά και τα κοκτέιλ και ότι νομίζει ότι ξέρει, είναι συνήθως λάθος! Καλό λοιπόν είναι να μην παρεμβαίνουμε και να μην "φορτίζουμε" περισσότερο τη δύσκολη  "αποστολή" των επαγγελματιών bartenders!

1) -Ένα whisky σκέτο με πάγο παρακαλώ.
   -Σκέτο ή με πάγο;
   -Σκέτο........με πάγο.
Κατά την εκτέλεση...
  -Όχι, όχι, βγάλε πάγο, δεν θέλω να νερώσει!
  -Αν βάλω λίγο πάγο θα νερώσει περισσότερο και πιο γρήγορα!
  -Όχι, όχι λίγο θέλω.
  -;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
2)  -Ένα Mojito παρακαλώ.
Κατά την εκτέλεση...
  -Όχι, όχι αυτή τη ζάχαρη. Βάλε την μαύρη που είναι ρευστή. Μα το ποτήρι είναι μικρό, σε ένα άλλο μπάρ ήταν πιο μεγάλο...
 
3)  -Ένα Cuba libre με μαύρη ζάχαρη.
    -Λυπάμαι, αλλά δεν μπαίνει ζάχαρη στο Cuba libre!
   -Εμένα, στα μέρη μου το κάνουν έτσι!
   -;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
4)  -Θα ήθελα ένα cocktail χωρίς αλκοόλ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς φρούτα, χωρίς πάγο, χωρίς...
    -Νομίζω ένα ποτήρι μεταλλικό νερό χωρίς μέταλλα, χωρίς πάγο, χωρίς καλαμάκι είναι ότι πρέπει!!
 
5)  -Τι είναι το Daiquiri;
    -Ρούμι, λάιμ, ζάχαρη.
   -Μπορώ να έχω ένα χωρίς ζάχαρη;
  -Δηλαδή ρούμι με στυμμένο....Εεεεεεε....Εντάξει τότε.

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας! Δεν λέμε ποτέ πως να κάνει την δουλειά του ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, ο γιατρός, ο μηχανικός κ.τ.λ. Αφήστε τον bartender να κάνει την δουλειά του και απολαύστε την εμπειρία!
 
AND DON’T FORGET
THE BARTENDER IS YOUR BEST FRIEND
DRINK RESPONSIBLY
SUPPORT NICE BARS