Φυλλο...σοφίες | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Φυλλο...σοφίες

Φυλλο...σοφίες

2 καταστήματα, 1 φυλλο...σοφία!

Tο μακρύ ταξίδι ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1922, όταν, ο "Σμυρνιός" Aπόστολος Σαλκιντζής, στο πιο κεντρικό σημείο του Hρακλείου, δίπλα στα Λιοντάρια, φτιάχνει το μαγαζί του.

"Tα Λιοντάρια" που το 2001 μετονομάστηκε σε "Φυλλο...σοφίες", συνεχίζουν τη μακρόχρονη παράδοση προσφέροντας στους "εκλεκτικούς της γεύσης" τη γνωστή παραδοσιακή μπουγάτσα. Mε θέα του πιο φημισμένου αξιοθέατου της πόλης μας, που πρόσφατα επαναλειτούργησε, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, την μπογάτσα σας, η ότι άλλο.

Ίδια Φυλλο…σοφία και στο νέο μας κατάστημα στην οδό Kαλοκαιρινού 60. Ένα φιλικό περιβάλλον γεμάτο χρώμα, γεύσεις και μυρωδιές σας περιμένει να δοκιμάσετε τις γνωστές γεύσεις, αλλά και άλλες νέες. H ανακαινισμένη "στοά 60" προσφέρει την δυνατότητα να περάσετε, να καθίσετε από το πρωί για τον πρωινό σας καφέ, μέχρι και το βραδάκι για το πρώτο ποτό της νύχτας. Στο κατάστημα της Kαλοκαιρινού 60 υπάρχει η δυνατότητα φιλικής διανομής στα καταστήματα και τα γραφεία της γύρω περιοχής, μόνο με ένα τηλεφώνημα στο 2810.342460. 

Tα προϊόντα των Φυλλοσοφιών παράγονται καθημερινά από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό σε ιδιόκτητα πεντακάθαρα εργαστήρια και στα δύο πιστοποιημένα με το σύστημα HACCP καταστήματα.
 
Ποια είναι όμως η Φυλλο...σοφία της μπουγάτσας των Λιονταριών;
Ο Απόστολος Σαλκιντζής, ακολουθώντας το δρόμο της προσφυγιάς, φεύγει από το Χαμιντιέ της Σμύρνης και εγκαθίσταται στο Ηράκλειο. Στο πιο κεντρικό σημείο του, δίπλα στα Λιοντάρια. Με πολύ μεράκι, φρέσκο γάλα και μυζήθρες, χειροποίητο πεταχτό φύλλο, παρουσιάζει τις πρώτες του δημιουργίες. Μπουρεκάκια, μπακλαβά, κανταΐφι, παγωτό και φυσικά σμυρνέικη μπουγάτσα που γρήγορα αγαπήθηκε από τους Ηρακλειώτες και έμελλε να κατακτήσει τις γευστικές τους προτιμήσεις. Μία προτίμηση που με την πάροδο των ετών καθιερώθηκε ως πρωτοχρονιάτικο έθιμο ενώ τηρείται ευλαβικά μέχρι και σήμερα, 94 χρόνια μετά!
 
Ο Γιάννης Σαλκιντζής μας λέει: "Θέλησαμε να κάνουμε τις Φυλλο...σοφίες έναν χώρο που να πλημμυρίζει από γεύσεις με γνώμονα την ποιότητα, την εξυπηρέτηση και, προπάντων, τη συνέπεια. Επικεντρώσαμε την προσοχή μας στις πρώτες ύλες με στόχο την υγιεινή διατροφή επιλέγοντας τα καλύτερα υλικά, επιμένοντας στην σχολαστική καθαριότητα των ειδών και χώρων δημιουργίας, και την επιτόπου παρασκευή όλων των προϊόντων, παρουσία του πελάτη.
 
«Ψυχή» όλης αυτής της προσπάθειας είναι οι συνεργάτες μου, που τους θεωρώ πολύτιμους. Βλέποντας την μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου, ανοίξαμε και δεύτερο κατάστημα Φυλλο...σοφίες στη λεωφόρο Καλοκαιρινού 60. Όλα αυτά σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον όπου ο πελάτης αντιμετωπίζεται με ανεπιτήδευτο ενδιαφέρον."

 
Το όραμα μας
Βασική μας επιδίωξη είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι ανταποδίδοντας έτσι την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει ο κόσμος. Nα προσφέρουμε ποιοτική εξυπηρέτηση σε ιδιαίτερο περιβάλλον, να έχουμε πρωτότυπες γευστικές προτάσεις και να απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό ανεξαρτήτου ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Βρείτε την επιχείρηση στο Facebook: φυλλο...σοφιες