Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά Σταματογιώργης (Οικογένεια Παπαδάκη) | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά Σταματογιώργης (Οικογένεια Παπαδάκη)

Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά Σταματογιώργης (Οικογένεια Παπαδάκη)

CFN

Από τον ορεινό όγκο του νομού Ρεθύμνης στο χωριό Ζωνιανά, πάππου προς πάππου, η οικογένεια Παπαδάκη (Σταματογιώργη) ξεκίνησε να ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Το 1980 αποφάσισε να προσαρμόσει την καθημερινότητα της, σε πιο παραδοσιακά δεδομένα ενώ ταυτόχρονα, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, τόλμησε και στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Έτσι, δημιούργησε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη σύγχρονη οικογενειακή τυροκομική μονάδα στο Σμάρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου εφαρμόζοντας αυστηρά την πιστοποίηση ISO 22000:2005 και έχοντας ως γνώμονα την εμπειρία στο χώρο της τυροκομίας, έχει επιτύχει κορυφαία ποιότητα στα προϊόντα της, η οποία αναγνωρίζεται τόσο από την τοπική όσο και την πανελλαδική αγορά. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη εμπορική δραστηριότητα και σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γάλα που η οικογένεια Σταματογιώργη αυστηρά επιλέγει για τα προϊόντα της, προέρχεται κυρίως από ιδιόκτητα κοπάδια αλλά και από άλλους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους που έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια.

Η περισυλλογή του γάλακτος γίνεται μόνο με αυτοκινούμενα διαμορφωμένα ψυγεία και στη συνέχεια πραγματοποιείται πλήρως ο απαιτούμενος έλεγχος που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
 

Εταιρικό Προφίλ: 
Τυροκομικά και Γαλακτοκομικά προϊόντα