Ταξίδι στο Bar Show του Βερολίνου (Μέρος 2ο) | Cretan Food News
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023

Ταξίδι στο Bar Show του Βερολίνου (Μέρος 2ο)

Ταξίδι στο Bar Show του Βερολίνου (Μέρος 2ο)

Γράφει ο Γιώργος Δενδράκης – (The Art Of Cocktail - Bar consulting-Bar training-Cocktail catering)

Η δεύτερη μέρα στο bar show του Βερολίνου ξεκίνησε με γευσιγνωσία ενός τζιν, που το "κυνηγούσα" εδώ και πολύ καιρό, γιατί είχα διαβάσει παρά πολλά για αυτό.

Η δοκιμή με αποζημίωσε. Έντονο άρωμα κάρδαμου, αρκεύθου και εσπεριδοειδών. Στη συνέχεια σειρά είχαν δυο βερμούτ. Αρχικά, ένα γλυκό κόκκινο βερμούτ, παλαιωμένο για ένα χρόνο που παρουσίαζε για πρώτη φορά μια ιταλική εταιρεία. Καταπληκτικό προϊόν, με μόνο 800 φιάλες παραγωγή. Ενδιαφέρον είχαν και τα γαλλικά βερμούτ (γνωστού οίκου που παράγει τζιν) με έντονα αρώματα, με το λευκό ξηρό βερμούτ να είναι η ναυαρχίδα τους.

Κάπου εκεί είχε πάει η ώρα 15:00 και το σεμινάριο, που όλοι περιμέναμε, πλησίαζε. Κάθε bar show, που σέβεται τον εαυτό του, έχει ένα σεμινάριο με τον Ian Burrell (global rum ambassador) , τον άνθρωπο που θα σε κάνει να γελάσεις. Το σεμινάριο του Ian αποτελούσε το δεύτερο μέρος ενός σεμιναρίου που έκανε πέρυσι, του " How to lose a cocktail competition" . Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και το γέλιο ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή. Όπως συνηθίζει ο Ian, πριν ξεκινήσει την ομιλία του, ρίχνει στο έδαφος λίγο ρούμι για το "μερίδιο των αγγέλων", όπως ονομάζεται η εξάτμιση από την διαδικασία της παλαίωσης αποσταγμάτων. Παρακολουθήσαμε βίντεο που είχε φτιάξει ο Ian με γνωστούς bartender και γελάσαμε με την ψυχή μας.

Το επόμενο σεμινάριο με έκανε για άλλη μια φορά να διαπιστώσω, σε πόσο χαμηλό επίπεδο είναι τα μπαρ της περιοχής μας (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). Το σεμινάριο "How a bar can go from good to
great to greatest" παρουσίαζε μπαρ από όλο τον κόσμο, που έχουν ξεχωρίσει. Όλα αυτά τα μπαρ κάνουν το ίδιο πράγμα, δίνουν έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ακολούθησε άλλη μια γευσιγνωσία, αυτή τη φορά με μια βότκα, που πρότεινε κάποια ιδιαίτερα σερβιρίσματα σε συνδυασμό με φαγητό. Φυσικά, από τις γευσιγνωσίες της δεύτερης μέρας, δε θα μπορούσε να έλειπε το αγαπημένο μου ρούμι και τα cocktail με ρούμι. Δοκίμασα ένα ρούμι από τις Βερμούδες, σε μια έκδοση με περιορισμένο αριθμό φιαλών και μερικά Dark n stormy cocktails με μια εκπληκτική ginger beer. Καθώς το bar show έφτανε στο τέλος του, παρακολούθησα το τελευταίο μου σεμινάριο για φέτος, που ήταν αφιερωμένο σε ξεχασμένα cocktails. Συνταγές από παλιά βιβλία που είχαν οι cantineros (ένωση bartender της Κούβας) ανάβιωσαν και μας ταξίδεψαν στα cocktails που έφτιαχναν οι συνάδελφοι μας τότε. Τελευταία βόλτα για να χαιρετίσω τους φίλους και γνωστούς και να πιω τα 2,3, ... τελευταία cocktails. Ένα ακόμα bar show - εμπειρία ζωής- τελείωσε... μέχρι το επόμενο.

ΔΕΝΔΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
The Art Of Cocktail (theartofcocktail@gmail.com)