Συνταγή για λαχταριστά λυχναράκια από την Siganos executive food events | Cretan Food News
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Συνταγή για λαχταριστά λυχναράκια από την Siganos executive food events

Συνταγή για λαχταριστά λυχναράκια από την Siganos executive food events

Συνταγή: Siganos executive food events
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Ευχαριστούμε την Siganos executive food events για τη συνταγή που έστειλε στην CretanFoodNews.gr.

Υλικά για 30 λυχναράκια:
Υλικά για το φύλλο: 

  • 300 ml νερό
  • 300 gr. φυτίνη
  • 240 gr. ζάχαρη
  • 1 κτλ. αμμωνία
  • 2 αυγά
  • Λεμόνι
  • 1 κουτί αλεύρι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 200 gr. Ζάχαρη
  • Κανέλα  

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη και ρίχνουμε παράλληλα νερό. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Καθώς η ζύμη ξεκουράζεται φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά. 

Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλο κάνοντας στρογγυλά καλούπια. Βάζουμε ένα κουταλάκι από την γέμιση και το διαμορφώνουμε περιμετρικά ώστε να σχηματιστούν λυχναράκια. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Το ψήσιμο γίνεται στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.