Σπαγγέτι με σαλτσα Basillico, ψητές μελιτζάνες, φακές και τραγανό μπέικον
Σπαγγέτι με σαλτσα Basillico, ψητές μελιτζάνες, φακές και τραγανό μπέικον
Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία σπαγγέτι
- 2 συσκευασίες σάλτσα Basilico
- 2 μελιτζάνες
- 4 φέτες μπέικον
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. φακές ψιλές αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγα τρίμματα φέτας
- λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τις λωρίδες μπέικον (πλάι στις μελιτζάνες να γίνουν τραγανές) και ψήνουμε για 15' στους 200ºC. Αφήνουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως και το θρυμματίζουμε σε σκόνη. Το αφήνουμε στην άκρη για το τελείωμα του πιάτου.
2. Βράζουμε τις φακές για 10'. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Προσθέτουμε τις φακές, το καρότο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν. Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες και τη σάλτσα Basilico. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20'.
3. Εν το μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι και με την τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2'. Στο τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πασπαλίζουμε το πιάτο με τρίμματα τραγανού μπέικον και λίγα τρίμματα φέτας. Σερβίρουμε αμέσως με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Τη σημερινή συνταγή καθώς και πολλές περισσότερες μπορείτε να τις βρείτε στο http://www.argiro.gr/