Παγωμένο τσάι με καρύδα και λεμόνι | Cretan Food News
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Παγωμένο τσάι με καρύδα και λεμόνι

Παγωμένο τσάι με καρύδα και λεμόνι

Συνταγή: Κατάστημα «Μπαχαροπωλείο» στο Ηράκλειο
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Ευχαριστούμε τo κατάστημα  «Μπαχαροπωλείο» για τη συνταγή που έστειλε στην CretanFoodNews.gr.

Υλικά

  • Πράσινο ή μαύρο τσάι (δύο κ.γ. για μία κανάτα)
  • Τσάι φρούτων (2-3 κ.γ. τσάι για μία κανάτα)
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη Βιολογική Καρύδας
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του και τον χυμό)
  • Προαιρετικά, χυμό πορτοκάλι 200 ml
  • Παγάκια

Εκτέλεση
Μουλιάστε το τσάι σε ζεστό νερό για 4-5 λεπτά και προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας ενώ το τσάι είναι ακόμα ζεστό, προκειμένου να διαλυθεί πλήρως. Η ποσότητα της ζάχαρης που θα προσθέσετε εξαρτάται από το πόσο γλυκό σας αρέσει.

Μόλις το τσάι κρυώσει (μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία με την προσθήκη πάγου) προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγες ώρες.

Πριν προσθέσετε τον χυμό λεμονιού θα πρέπει το τσάι να έχει κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια αναμίξτε τα, τοποθετήστε το τσάι στο ψυγείο για να ξεκουραστεί πάλι και απολαύστε το παγωμένο με μερικά παγάκια!