Οινοποιείο Στραταριδάκη | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Οινοποιείο Στραταριδάκη

Οινοποιείο Στραταριδάκη

Cretan Food News

Ο Κωστής και ο Μανώλης Στραταριδάκης, γεωπόνοι αμφότεροι, έχουν πάρει τη σκυτάλη και συνεχίζουν με ζήλο το έργο του πατέρα τους πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά.

Τα αμπελουργικά ίχνη της οικογένειας Στραταριδάκη χάνονται στο βάθος το χρόνου. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας απαρτίζεται κυρίως από τα μοναστηριακά κλήματα της Σιναϊτικης μονής των Αγίων Αποστόλων, βρίσκεται στους πρόποδες των Αστερουσίων στο νομό Ηρακλείου και αποτελεί μια σημαντική στάση στο δρόμο του κρασιού.

Ο συγκεκριμένος αμπελώνας αποκτήθηκε το 1955 και λόγω των ιδιαίτερων τοπογραφικών και γεωλογικών χαρακτηριστικών του, προσφέρει χαρισματικές καλλιέργειες σε μια μεγάλη γκάμα γηγενών ποικιλιών ( βηλάνα, θραψαθήρι, μοσχάτο σπίνας, βιδιανό, πλυτό, κοτσιφάλι, μαντηλάρι) που συνδυάζεται με δημοφιλείς ποικιλίες όπως το σαρντονέ (Chardonnay), το καμπερνέ (Cabernet), το μερλό (Merlot) και το σιρά (Syrah).
 
Το νεόκτιστο οινοποιείο των αδελφών Στραταριδάκη σηματοδοτεί, με την χαρακτηριστική του αρχιτεκτονική, τη βασική φιλοσοφία των ιδιοκτητών του: τον αρμονικό συνδυασμό, δηλαδή, του παραδοσιακού με το σύγχρονο, το τεχνολογικά εξελιγμένο. Επισκέψιμο σε όλα τα επίπεδα, δίνει στο φιλοξενούμενο τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με όλα τα σταδια της οινοποίησης και να αφουγκραστεί τη δημιουργική γιορτή που συντελείται στη διαδρομή από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το “Οινοποιείο Στραταριδάκη” είναι το νοτιότερο της Γηραιάς Ηπείρου.

Διεύθυνση: Αγ. Απόστολοι – Καστελιανά, Νομός Ηρακλείου Κρήτης Τ.Κ.: 70010
Τηλέφωνο: 28910 71275, 6977805355  Fax: 28910 71275
E-mail: info@strataridakis.gr
Website: www.strataridakis.gr