Οινοποιείο Ευφροσύνη

Οινοποιείο Ευφροσύνη
Σας καλωσορίζουμε στη μικρή οικογενειακή μας επιχείρηση και σας διαβεβαιώνουμε για την προτεραιότητα που δίνουμε στην ποιότητα σε όλα τα στάδια παραγωγής, οινοποίησης και εμφιάλωσης των προϊόντων μας.
Η σύντομη ιστορία μας ξεκινά το 1999 όταν αποφασίσαμε, με την βοήθεια εξειδικευμένων και έμπειρων επιστημόνων (Γεωπόνων-Χημικών-Βιολόγων-Αμπελουργών κ.ά.) να καλλιεργήσουμε με βιολογικά μέσα και τρόπους, όχι μόνο εξαιρετικές ντόπιες ποικιλίες οινοστάφυλων, αλλά και αντίστοιχες διεθνώς γνωστές. Έτσι για το κόκκινο κρασί μας παράγουμε Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Μανδηλάρι, Cabernet sauvignon, Syrah, και Merlot και για το λευκό Βιλάνα, Θραψαθήρι, Μαλβαζία και Chardonnay. Όλα μας τα κρασιά καθώς και το οινοποιείο έχουν πιστοποιηθεί από την BιοΕλλάς*
Θα ήταν χαρά και τιμή μας να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις και τους αμπελώνες μας, να δείτε από κοντά τις διαδικασίες παραγωγής κρασιού, να ενημερωθείτε για την ιστορία, τη γεωγραφία και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα, δύο ή όσα ποτήρια κρασί επιθυμείτε!.. Άλλωστε, ακόμα πιο γνωστή απ΄τα κρασιά μας είναι η ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!!
*BιοΕλλάς : οργανισμός ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
ΟΝΕΙΡΙΚΟΝ ΛΕΥΚΟ (ΒΙΛΑΝΑ)
Παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Βιλάνα κατά 60% και 40% από άλλες ποικιλίες.
Γίνεται κλασική λευκή οινοποίηση. Ζυμώνεται στους 17oC και εμφιαλώνεται φρέσκο για να δώσει την γεύση και το άρωμα του.
Συνοδεύει λευκά κρέατα ψαρικά και τυριά με ελαφριά γεύση.
ΟΝΕΙΡΙΚΟΝ ΡΟΖΕ (ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ)
Παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Μανδηλάρι κατά 70% και 30% από την διεθνή ποικιλία Syrah.
Ο χυμός των σταφυλιών μένει με τις ρώγες για 12 ώρες. Στην συνέχεια εμβολιάζεται και ζυμώνεται σε σταθερή θερμοκρασία 17oC.
Πίνεται φρέσκο στους 12oC και συνοδεύει θαλασσινά, τυριά, σαλάτες και φρούτα.
ΟΝΕΙΡΙΚΟΝ ΕΡΥΘΡΟ (ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ – ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ)
Παράγεται από σταφύλια των ποικιλιών Κοτσιφάλι και Μανδηλάρι σε ποσοστό 50%.
Γίνεται κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 μήνες.
Απολαύστε το στους 15οC.
LUMICINO (ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ-CHARDONNAY)
Λευκός ξηρός οίνος με χρυσοκίτρινο διαυγές χρώμα και πλούσιο άρωμα τροπικών φρούτων. Παράγεται από σταφύλια σε κτήματα βιολογικής καλλιέργειας.
Η συγκομιδή γίνεται 16-18 Αυγούστου, υπόκειται σε κλασική λευκή οινοποίηση με ζύμωση στους 17οC.
Ωριμάζει σε θερμοκρασία 10-12οC. Συνοδεύει λευκά κρέατα, ψαρικά, οστρακοειδή και τυριά με ελαφριά γεύση.
INDIGO (CABERNET SAUVIGNON)
Οίνος ερυθρός, βαθύ κόκκινος (μελιτζανί). Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ο χυμός του σταφυλιού μένει με τις ρώγες για 8 ημέρες, αποκτώντας χρώμα άρωμα, τανίνες.
Εμβολιάζεται και ζυμώνεται σε σταθερή θερμοκρασία 25οC. Μετά από παραμονή 12 και πλέον μηνών σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια, εμφιαλώνεται και εσείς μπορείτε να το απολαύσετε στους 18οC.
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πικάντικες σάλτσες.
TENEBRAE (SYRAH)
Οίνος ερυθρός από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας προερχόμενος από τους ιδιόκτητους αμπελώνες μας στην Αυγενική.
Ημερομηνία συγκομιδής 26-30 Αυγούστου. Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες, ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία 20οC και ωρίμανση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Απολαύστε το σε θερμοκρασία δωματίου 18oC με πικάντικα τυριά, κόκκινα κρέατα, κυνήγι.
AUREO (ΟΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΟΣ)
Παράγεται από σταφύλια της τοπικής ποικιλίας Λιάτικο.
Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται τέλος Ιουλίου.
Ο καρπός απλώνεται στον ήλιο για 10 ημέρες και στην συνέχεια συνθλίβεται και ζυμώνεται.
Ο οίνος παραμένει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια, εμφιαλώνεται και φτάνει στο ποτήρι σας για να συνοδέψει φρούτα, γλυκά και ξηρούς καρπούς.
Διακρίσεις
- ASIA WINE TROPHY 2015 AWARDS: “ASIA SILVER” ΓΙΑ ΤΟ LUMICINO 2014
- DECANTER WORLD WINE AWARDS 2013: "SILVER" ΓΙΑ ΤΟ CABERNET SAUVIGNON 2011
- DECANTER WORLD WINE AWARDS 2013: “BRONZE” ΓΙΑ ΤΟ "ΟΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΟΣ" 2007
- 13οs ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013: ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ CABERNET SAUVIGNON 2011.
- GREEK WINE AWARD 2013:ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ SYRAH 2008
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2011: “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ” ΓΙΑ ΤΟ LUMICINO (ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ-CHARDONNAY), ΛΕΥΚΟ, 2010
- DECANTER WORLD WINE AWARDS 2011: “BRONZE” ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟΝ, ΛΕΥΚΟ, 2010
- DECANTER WORLD WINE AWARDS 2009: “COMMENDED” ΓΙΑ TO CABERNET SAUVIGNON, ΕΡΥΘΡΟ, 2007
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008: “ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ” ΓΙΑ ΤΟ CABERNET SAUVIGNON, ΕΡΥΘΡΟ, 2006
Διεύθυνση: Κεράσια Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο: 699 2399606
Web site: http://www.efrosini-winery.gr/
E-mail: info@efrosini-winery.gr
Facebook: https://www.facebook.com/tylaki
We welcome you to our small family business and we assure you of the priority we give to quality in all the stages of production, vinification and bottling of our products.
Our short history started in 1999 when we decided, with the invaluable assistance of experienced and specialised scientists (agriculturalists, chemists, biologists, viniculturists etc) to cultivate organically not only exquisite local varieties of grapes but also others, internationally recognized. Liatiko, Kotsifali, Mandilari, Cabernet Sauvignon, Syrah and Merlot are our recommended red wines and Vilana,Thrapsathiri, Malvazia and Chardonnay are our white variations. All our varieties as well as our winery have been certified by BioHellas* (an organization that checks and certifies organic products).
We would be pleased and honoured if you visited our facilities and vineyards, experience firsthand the procedures of wine production, be informed of our history, geographical and cultural features of our area and at the same time drink your wine slowly, savouring every drop of as many glasses of wine as you wish. Besides, Crete is better noted for its hospitality than our wines.
Web: http://www.bio-hellas.gr E-mail: info@bio-hellas.gr
ONIRIKON
DREAMLIKE WHITE (VILANA)
Produced from grapes of 60% local variety “Vilana” and 40% of other local cretan white varieties.
Classic white vinification. The lees is fermented at the stable temperature of 17oC and it is bottled fresh to provide unique aroma and taste.
It can accompany white meat, fish and mild cheese.
ONIRIKON
DREAMLIKE ROSE (MANDILARI)
Produced from grapes of 70% local variety “Mandilari” and 30% of national variety “Syrah”.
The juice remains with the grapes for 12 hours. Then it is fermented at a stable temperature of 17oC.
You can drink it fresh and it accompanies seafood, cheese, salads and fruit.
ONIRIKON
DREAMLIKE RED (MANDILARI – KOTSIFALI)
Produced from 50% of the local variety “Mandilari” and 50% of “Kotsifali”.
Classic red vinification in stainless vats. It remains in French oak barrels for 6 months.
Enjoy it at 15 oC with spicy cheese, red meat and game.
LUMICINO (THRAPSATHIRI - CHARDONNAY)
White dry wine. Clear gold and yellow in colour with a rich aroma of tropical fruit. It is made from organically grown grapes.
Their harvest, which lasts from 16th and 18th August, is subject to classic white vinification. It is fermented at 17οC.
It mellows in stainless vats and it is bottled 4 months later. It can be served at the temperature of 10-12oC. It can accompany white meat, fish, shellfish and mild cheese.
INDIGO (CABERNET SAUVIGNON)
Red wine, dark red in colour (dark mauve). Classic red vinification. The juice remains with the grapes for eight days and in this way it acquires colour, aroma and tannins.
It is fermented at a stable temperature of 25oC. After staying in selected oak barrels for more than 12 months it is bottled and
you can enjoy it at 18oC.
It can accompany red meat, game and spicy sauces.
TENEBRAE (SYRAH)
Red wine produced by organically grown grapes cultivated in our privately-owned vineyards in Avgeniki in the Municipality of Heraklion. Date of harvesting: 26th - 30th August.
Classic red vinification in stainless vats, blended with selected yeasts followed by its fermentation at the stable temperature of 20oC.
Then it is left to mature in French oak barrels for twelve months. Enjoy it in room temperature 18oC with spicy cheese, red meat, game.
AUREO (NATURAL SWEET WINE)
Produced from grapes of the local variety “Liatiko”.
The grape harvest takes place at the end of July.
They are sun-dried for 10 days and then they are pressed and fermented.
The wine remains in oak barrels for 12 months. It is bottled and reaches your glass to accompany fruit, sweets and nuts.
- Asia Wine Trophy Awards 2015: “Asia SILVER” for LUMICINO 2014
- Decanter World Wine Awards 2013: "SILVER" for Cabernet Sauvignon 2011
- Decanter World Wine Awards 2013: "BRONZE" for "NATURAL SWEET WINE" 2007
- 13th International Wine Contest in Thessaloniki 2013: GOLD MEDAL for Cabernet Sauvignon 2011.
- Greek Wine Award 2013: SILVER MEDAL for SYRAH 2008.
- International Wine Contest in Thessaloniki 2011: GOLD MEDAL for LUMICINO (Thrapsathiri-Chardonnay), White, 2010
- Decanter World Wine Awards 2011: BRONZE MEDAL for ONIRIKON, white, 2010
- Decanter World Wine Awards 2009: "COMMENDED" for CABERNET SAUVIGNON, RED, 2007
- International Wine Contest in Thessaloniki 2008: SILVER MEDAL for CABERNET SAUVIGNON, RED, 2006
Address: KERASIA,HERAKLIO CRETE, GREECE
Τel. +30 6992 399606
Web site: http://www.efrosini-winery.gr/
E-mail: info@efrosini-winery.gr
Facebook: https://www.facebook.com/tylaki