Οινοποιείο Διγενάκης | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Οινοποιείο Διγενάκης

Οινοποιείο Διγενάκης

CFN

Μετά από μια μακρόχρονη και επιτυχημένη εμπορική παρουσία στο χώρο του ποιοτικού κρασιού ως εταιρία εμπορίας και διανομής η οποία δραστηριοποιήθηκε τις προηγούμενες δύο δεκαετίες από τον Γιάννη Διγενάκη, εμείς, ο Λευτέρης και Γιάννης (υιός) Διγενάκης,  συνεχίζουμε να ζούμε με το ίδιο πάθος αλλά και περισσότερη δροσιά όλη τη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης κρασιών υψηλής ποιότητας.

Εμείς ως  δεύτερη γενιά, πήγαμε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας πρωτότυπες οινοποιήσεις με αποτέλεσμα την παραγωγή ιδιαίτερων χαρμανιών τα οποία βασίζονται στο συνδυασμό γηγενών ποικιλιών όπως η Βιλάνα, το Βιδιανό, το Κοτσιφάλι, το Μαντήλάρι, το Μοσχάτο με διεθνείς όπως το Cabernet, το Syrah, το Chardonnay, to Sauvignon Blanc, το Grenache, είτε παράγοντας μονοποικιλιακά κρασιά με την παρουσία μιας τοπικής ποικιλίας. Η αγάπη μας για το κρασί συνδυάζεται κάθε φορά με την ίδια αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα σε μια συνεχή προσπάθεια για ολοένα και περισσότερη βελτίωση των κρασιών μας. Η συνολική προσπάθεια συνεπικουρείται από τις συνεχείς νέες φυτεύσεις αμπελιών της οικογένειας στην περιοχή της Καλλονής και των Κουνάβων στην αμπελουργική ζώνη «Πεζά» της επαρχίας Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου.

Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην παραγωγή και οινοποίηση με βάση τα επιστημονικά πρότυπα αλλά και την τεράστια αγάπη και φροντίδα που χαρακτηρίζει τη βιωματική μας σχέση με τον κόσμο του κρασιού. Επίσης θεωρούμε αναγκαία την ανάδειξη τοπικών ποικιλιών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, μέσα από την εξελικτική διαδικασία στην παραγωγή και την οινοποίηση, σε ένα πλαίσιο ισχυρής συλλογικής δράσης.

Κρασιά μας, όπως το Μαρισύνη Λευκό και Ερυθρό, Υποψία Ροζέ, Αερικό έχουν τιμηθεί επανειλημμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς με χρυσά και αργυρά μετάλλια καθώς και με ειδικές διακρίσεις.

Επίσης το νέο υπερσύγχρονο οινοποιείο μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του συνεπιδοτούμενο από το αναπτυξιακό πρόγραμμα LEADER 132A Άξονας 4 στην περιοχή Καλλονής Ν. Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη θέση Περιβόλια (19 χλμ στο νότιο άξονα από την πόλη του Ηρακλείου).

ΔΙΓΕΝΑΚΗΣ ΕΠΕ
Καντακουζηνών 7, Τ.Κ. 71307, Ηράκλειο Κρήτης
Tηλ : (+30) 2810 233999
Fax : (+30) 2810 211466
Website : www.digenakis.gr
Email: info@digenakis.gr