Οινοποιείο Διαμαντάκης | Cretan Food News
Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Οινοποιείο Διαμαντάκης

Οινοποιείο Διαμαντάκης

Cretan Food News

Το οινοποιείο ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ιδρύθηκε το 2007 από τα μέλη της οικογένειας Νικολάου Γ. Διαμαντάκη  τον Ιωάννη,  τον Μιχαήλ, και τον Ζαχαρία.

Οι δύο πρώτοι, αμπελουργοί τρίτης γενιάς,  διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην αμπελοκαλλιέργεια και έχουν αναλάβει το αμπελουργικό τμήμα του οινοποιείου ενώ ο Ζαχαρίας με σπουδές οινολογίας έχει αναλάβει την διαδικασία της οινοποίησης και της προώθησης των κρασιών.  

Το οινοποιείο αποτελεί μια νέα  σύγχρονη μονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στην Κρήτη. Βρίσκεται  νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου στην καρδιά της επαρχίας Μαλεβυζίου, έξω από το χωριό Κάτω Ασίτες  και την ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαϊνη, στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 450μ  περιοχή με μεγάλη ιστορία στην καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιών και αποσταγμάτων. 

Η αγάπη και το μεράκι για το ποιοτικό κρασί και η μακρόχρονη παράδοση της οικογένειας στην αμπελουργία οδήγησαν στην δημιουργία του μικρού οινοποιείου στην περιοχή για την αξιοποίηση των σταφυλιών από τα ιδιόκτητα  70 στρέμματα, στα  οποία καλλιεργούνται  διάφορες ποικιλίες αμπέλου, ελληνικές, ντόπιες και διεθνείς. Σε αυτά προστέθηκαν άλλα 25 στρέμματα,  που είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες  και φυτεύτηκαν  την άνοιξη του 2010.

Η πρώτη εμφιάλωση ήρθε το 2009 με  2  φρέσκα κρασιά δεξαμενής  ένα λευκό (MALVASIA DI CANDIA AROMATICA-CHARDONNAY )  και ένα ερυθρό από SYRAH  με την επωνυμία ΠΡΙΝΟΣ. Στις αρχές του 2010 κυκλοφόρησε η νέα ετικέτα του οινοποιείου με ένα ερυθρό κρασί παλαίωσης  από τις ποικιλίες  SYRAH και ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ   με την επωνυμία ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2008. Στην γκάμα των κρασιών του οινοποιείου προστέθηκε στις αρχες του 2011 η νέα ετικέτα από την σπουδαία τοπική λευκή ποικιλία της Κρήτης, το ΒΙΔΙΑΝΟ, που εμφιαλώθηκε για πρώτη χρονιά σε περίπου 7000 φιάλες.

Όλα τα κρασιά του οινοποιείου έχουν συμμετάσχει σε  διαγωνισμούς και έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς κρασιών στον κόσμο (DECANTER WORLD WINE AWARDS, VIENNA WINE CHALLENGE, INTERNATIONAL WINE CHALLENGE, LES CITADELLES DU VIN,CHALLENGE INERNATIONAL DU VIN,CONCOURS MONDIAL DU BRUXELLES)

Σκοπός της οικογένειας είναι η δημιουργία εκλεκτών κρασιών, που θα συνδυάζονται αρμονικά με το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής. Η αξιοποίηση τοπικών ποικιλιών αμπελιού, όπως το Βιδιανό και το Μαντηλάρι, αποτελούν στόχο του οινοποιείου και υπάρχει πίστη για  την μελλοντική ανάπτυξη και την δημιουργία εξαιρετικών κρασιών από αυτές.

Διεύθυνση: Κάτω Ασίτες, Ηράκλειο Κρήτης  Τ.Κ.70013
Τηλέφωνο:  2810 861137, 6949 198 350
Web site: www.diamantakiswines.gr
E-mail: info@diamantakiswines.gr
Facebook: Diamantakis Winery