Μεσογειακά Cocktails – Μεσογειακό Bartending

Μεσογειακά Cocktails – Μεσογειακό Bartending
Υπάρχουν μέρη που το όνομα τους έχει ταυτιστεί με την ιστορία κάποιου(ών) διάσημου cocktail. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ή Κούβα. Στο άκουσμα της έρχεται στο μυαλό μας η διάθεση των κατοίκων για ζωή, τα πούρα και φυσικά τα cocktail της όπως το Mojito, το Daiquiri, το Cuba libre κτλ…
Απόλυτη ταύτιση επίσης βρίσκουμε στη πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, την Νέα Υόρκη και το διάσημο Manhattan που ενώ επινοήθηκε το 1884, είναι το ίδιο ζωντανό μέχρι και σήμερα.
Η California έχει γεννήσει πολλά διάσημα cocktails όπως το Zombie, το Long island iced tea, το Harvei wallbanger κτλ…
Τέλος το Λονδίνο, που για πολλούς θεωρείται η πρωτεύουσα του cocktail στις μέρες μας, μας έχει χαρίσει το Breakfast Martini, το Bramble, Espresso Martini κτλ…
Βλέπουμε ότι κάποιοι δούλεψαν, δημιούργησαν, προώθησαν τα cocktail τους, κατάφεραν και έγιναν κλασικά, συνεχίζουν να γράφουν ιστορία αλλά επίσης πολύ σημαντικό είναι η χρήση των τοπικών προϊόντων τους και η εξάπλωση της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.
Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια με σκοπό την εξάπλωση της μεσογειακής κουλτούρας στον κόσμο των cocktails έγινε το 2011 με την πραγματοποίηση της διοργάνωσης του πρώτου μεσογειακού διαγωνισμού cocktail από την concepts με βασικό συστατικό το SKINOS MASTIHA SPIRIT. To SKINOS MASTIHA SPIRIT είναι ιδανικό για αναμείξεις και όχι μόνο. Η διάθεση του ξεκίνησε το 2005.
Στη διοργάνωση αυτή που πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα αφού έχει γίνει θεσμός, πρωταγωνιστούν μεσογειακά υλικά, αλκοολούχα και μη όπως:
- SKINOS MASTIHA SPIRIT
- ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΙΣΠΑΝΙΚΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ BRANDY ( Π.Χ. ΜΕΤΑΧΑ)
- ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΑΝΕΛΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΑ (TENTURA)
- TΣΙΠΟΥΡΟ-ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ-GRAPPA-ARRAC
- ΟΥΖΟ-SAMBUCA
- LIMONCELLO
- ITALIAN VERMOUTH
- ΜΕΛΙ-ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ (Π.Χ. ΔΙΚΤΑΜΟ) Κ.Τ.Λ
Πρέπει να νιώθουμε πολύ υπερήφανοι που έχει ξεκινήσει η δημιουργία της μεσογειακής cocktail κουλτούρας και εμείς είμαστε αυτοί που θα την αναπτύξουν με όραμα ώστε να μιλάει όλος ο κόσμος για τα πλούσια αρώματα και την πολύ ευχάριστη αυθεντική γεύση που χαρακτηρίζει τα μεσογειακά cocktails!!!
Επίσης, έτσι στηρίζουμε το τόπο μας ανεβάζοντας τη ζήτηση σε τοπικά προϊόντα που είναι πολύ αξιόλογα!
Κλείνοντας, σας παραθέτω μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή με μαστίχα και λεμόνι. Στην υγειά σας!!!
SKINOS SOUR
- 50 ML SKINOS MASTIHA SPIRIT
- 20 ML ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- 5 ML ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ
- 1-2 DASH ANGOSTURA BITTERS
- 20 ML ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΜΕΘΟΔΟΣ: Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Εάν χρησιμοποιήσετε το ασπράδι, θα ανακινήσετε καλά χωρίς πάγο και μετά με πάγο. Σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned με πάγο και αρωματίζουμε με τα αιθέρια έλαια από φλούδα πορτοκαλιού.
Και μην ξεχνάτε:
BARTENDER IS YOUR BEST FRIEND
DRINK RESPONSIBLE
SUPPORT NICE BARS