Εστιατόρια ‘VETRI΄ και ΄PER SE LOUNGE’ στο GALAXY HOTEL IRAKLIO | Cretan Food News
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021

Εστιατόρια ‘VETRI΄ και ΄PER SE LOUNGE’ στο GALAXY HOTEL IRAKLIO

Εστιατόρια ‘VETRI΄ και ΄PER SE LOUNGE’ στο GALAXY HOTEL IRAKLIO

Cretan Food News

Μέσα στο ΄Galaxy Hotel Iraklio΄ θα συναντήσετε δυο εξαιρετικά εστιατόρια το ΄Vetri΄ και το ΄Per Se Lounge. Δύο εστιατόρια, δεκάδες πιάτα, εκατοντάδες γευστικές εικόνες!

Δύο εστιατόρια που «υπηρετούν» με σεβασμό την παράδοση της Κρητικής και Μεσογειακής κουζίνας, το Vetri, με μενού à la carte, όπου μπορείτε να απολαύσετε και το πρωινό σας και το all day, Per Se Lounge, με ποικιλία γευστικών επιλογών. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε την ποικιλία των μενού των εστιατορίων στο δωμάτιό σας (Room Service), ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες γευτείτε ελαφριές και υγιεινές επιλογές στο χώρο της πισίνας (Pool Deck).

VETRI RESTAURANT
Το σκηνικό συμπληρώνει τη γευστική απόλαυση σ’ ένα εμπνευσμένο συνταίριασμα. Το Vetri, λουσμένο στο φυσικό φως από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, με τις τζαμαρίες να επιτρέπουν στο γαλάζιο της πισίνας να εισχωρεί στο εσωτερικό, προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες σε μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Για τους πελάτες του ξενοδοχείου, το Vetri γίνεται το ιδανικό σημείο εκκίνησης της ημέρας μέσα από ένα πλούσιο, κρητικής έμπνευσης πρωινό, όπως προστάζει η παράδοση και η κρητική φιλοξενία. Τη νύχτα, το εσωτερικό μετατρέπεται σε ατμοσφαιρικό σκηνικό εστίασης.

Ανοικτό όλο το χρόνο για: πρωινό, μεσημεριανό, ποτά και τους καλοκαιρινούς μήνες δείπνο.

PER SE LOUNGE & RESTAURANT
Χαλάρωση, τόνωση, διασκέδαση, συζήτηση, ψυχαγωγία. Το all day lounge και εστιατόριο PER SE είναι κομψό και φιλόξενο. Κοκτέιλ, αναψυκτικά, ποτά, γεύσεις αλμυρές και γλυκές, θερμή και διακριτική εξυπηρέτηση. Το μίγμα του PER SE το έχει κάνει αγαπημένο χώρο συνάντησης των κατοίκων της πόλης… άλλωστε, ποιόν θα εμπιστευόσασταν περισσότερο για συστάσεις στην πόλη, αν όχι τους κατοίκους της;

Ανοικτό όλο το χρόνο για: Continental πρωινό, μεσημεριανό, ποτά, δείπνο.

Μεσογειακή Διατροφή
Η Ελλάδα έχει γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου και για την κουζίνα της. Την περίφημη Μεσογειακή Κουζίνα, με κύριο εκφραστή της, την κουζίνα της Κρήτης.

Η Κρητική Κουζίνα, πλούσια σε χρώματα, σε αρώματα, σε είδη και ποικιλίες, έκανε την τροφή τέχνη… τέχνη καλής και υγιεινής ζωής.

Οι Κρητικοί, λιτοί και απέριττοι, μίγματα διαφόρων φυλών στο βάθος των χρόνων, ενοποιούνταν και γίνονταν ένα με τον τόπο που τους φιλοξενούσε. Άλλοτε, θαλασσινοί και άλλοτε βουνίσιοι… πάντα όμως Κρητικοί. Αυθεντικοί και Μοναδικοί.

Έτσι κι η κουζίνα μας. Αυθεντική και μοναδική. Είναι τα υλικά, η «μαγιά», η αίσθηση, οι εμπειρίες, οι εικόνες της γιαγιάς, της μαμάς, της θείας… οι γεύσεις που από μικροί δοκιμάζαμε κάτω από μια ελιά ή στη σκιά του πλάτανου. Είναι οι μυρωδιές, βοτάνια ανάμικτα που μας θυμίζανε τις εποχές του χρόνου. Άλλα το χειμώνα, άλλα κάτω από τον καυτό τον ήλιο. Όλα νόστιμα, όλα ζαλιστικά.

Όποιος δεν έχει γευτεί την κρητική κουζίνα, δοσμένη μέσα από την κρητική φιλόξενη προτροπή για… ένα ακόμη κέρασμα, δεν έχει γευτεί τη ζωή…
 
Σχετικά με τα Υλικά..
Κλείνω τα μάτια και γεύομαι. Κλείνω τα μάτια και μυρίζω. Κλείνω τα μάτια και… αισθάνομαι. Η κουζίνα του Galaxy Hotel Iraklio στηρίζεται στα υλικά, που κάθε μέρα, οι υπεύθυνοι για τις γευστικές σας επιλογές, προμηθεύονται από ντόπιους παραγωγούς.

Φρούτα και λαχανικά, μυρωδικά, θυμάρι και ρίγανη, χόρτα, μυρώνια και καυκαλήθρες, γλυκά του κουταλιού, ρακή και λάδι, ντόπια αναψυκτικά, παραδοσιακή σουμάδα, βυσσινάδα, βανίλια υποβρύχιο σε παγωμένο νερό και μέλι… δικά μας ή από ντόπιους παραγωγούς.

Δοκιμασμένα για την ποιότητα και τη γευστική τους υπεροχή, βιολογικά στην πλειονότητά τους, τα υλικά της Κουζίνας του ξενοδοχείου Galaxy γίνονται πολύτιμα στοιχεία στα χέρια των μαέστρων της κουζίνας μας, που όπως όλοι εμείς… οι άνθρωποι του Galaxy Hotel Iraklio, έκαναν την αγάπη τους, επάγγελμα.

Το περίφημο ελαιόλαδο της Κρήτης, έξτρα παρθένο και βιολογικά παραγόμενο εδώ και γενιές στα δικά μας κτήματα, αρτύζει μαγειρευτά και φρέσκα σαλατικά και το κρασί προκαλεί τους λάτρεις του στο μαγικό κόσμο της οινοποσίας, με δοκιμή τοπικών, μικρών οινοποιείων, καλά κρυμμένων θησαυρών της κρητικής γης.

Στο ξενοδοχείο Galaxy αναδεικνύουμε το πάθος μας για καλό φαγητό και ποτό σε τέχνη, που είμαστε έτοιμοι να τη μεταλαμπαδεύσουμε στους επισκέπτες μας και μέσα από αυτούς, στα πέρατα της γης..