Εαρινό - Ταβέρνα – Kαφενές | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Εαρινό - Ταβέρνα – Kαφενές

Εαρινό - Ταβέρνα – Kαφενές

CretanFoodNews

Σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου και μετά από 20 λεπτά απολαυστικής διαδρομής συναντάτε το παραδοσιακό αγροτουριστικό συγκρότημα Εαρινό.

Προικισμένο από την τοποθεσία του, σχεδόν στο κέντρο της Κρήτης, χτισμένο στις παρυφές του Ψηλορείτη, πάνω από το χωριό Ασίτες και τη μονή Γοργολαϊνη και με επιπλέον προνόμιο τα 500 μέτρα υψόμετρο, το Εαρινό αποτελεί ιδανική διέξοδο από τις πολύβουες μεγάλες πόλεις ή ακόμα καλύτερα, ιδανικό ορμητήριο για μία βαθιά γνωριμία με τη θαυμάσια κρητική ενδοχώρα και την σπανιότατη φύση της.

Ένα ορεινό “καταφύγιο” στην καρδιά της κρητικής γης.

Ταβέρνα – Kαφενές
Παραδοσιακές κρητικές γεύσεις όπως το αντικριστό, το ψητό στον ξυλόφουρνο, τα μακαρόνια με ανθότυρο, οι χοχλιοί μπουμπουριστοί, το σφουγγάτο με χόρτα, το κρητικό λουκάνικο, οι ασιτιανές αγνόπιτες και τα πιταράκια με μυζήθρα και μέλι είναι μόνο λίγα από τα πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε στην ταβέρνα μας.

Τα φρέσκα ντόπια κρέατα, τα γαλακτοκομικά, προϊόντα για τα οποία φημίζεται και η ευρύτερη περιοχή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα λαχανικά και τα χορταρικά που χρησιμοποιούμε - πολλά από αυτά δικής μας παραγωγής - εγγυώνται από μόνα τους ένα άριστο αποτέλεσμα.

Και, όταν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος από τις συγχωριανές μας μαγείρισσες την Κατερίνα και τη Μαρία τότε το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι απολύτως σπιτικό.
 
Στον προαύλιο χώρο του ξενώνα μας με τη φαντασμαγορική θέα θα βρείτε το καφενείο. Εδώ τις όμορφες ημέρες μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας, τον καφέ και το γλυκό σας ή και γιατί όχι να πιείτε και την ρακί σας μαζί με κάποιο τοπικό μεζέ.

Βρείτε τη σελίδα της επιχείρησης στο Facebook:
Earino - Παραδοσιακοί Ξενώνες, Ταβέρνα - Καφενές

Βρείτε το γκρούπ της επιχείρησης στο Facebook:
Earino παραδοσιακό αγροτουριστικό συγκρότημα