Γιώργος Δενδράκης: Η εμπειρία του διαγωνισμού"Diplomatico world tournament" | Cretan Food News
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023

Γιώργος Δενδράκης: Η εμπειρία του διαγωνισμού"Diplomatico world tournament"

Γιώργος Δενδράκης: Η εμπειρία του διαγωνισμού"Diplomatico world tournament"

Γράφει ο Γιώργος Δενδράκης – (The Art Of Cocktail - Bar consulting-Bar training-Cocktail catering)

Ήρθε η ώρα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στο παγκόσμιο διαγωνισμό Diplomatico world tournament 2015 που έγινε στη Βενεζουέλα. Λαμβάνοντας πρώτη φορά μέρος σε παγκόσμιο τελικό διαπίστωσα ότι δεν είναι όπως τα βλέπεις στο internet.

Ο διαγωνισμός είχε διάρκεια τρεις ημέρες και συμμετείχαν 28 bartenders νικητές του αντίστοιχου διαγωνισμού στη χώρα τους. Χωριστήκαμε σε τέσσερα γκρουπ των οκτώ ατόμων για τις δοκιμασίες που θα ακολουθούσαν. Την πρώτη ημέρα κληθήκαμε να φτιάξουμε το cocktail με το οποίο είχαμε κερδίσει στη χώρα μας, μπροστά στους δυο από τους τέσσερις κριτές. Επίσης έπρεπε να απαντήσουμε σε ένα γραπτό τεστ γνώσεων, το οποίο περιελάμβανε ερωτήσεις για τη διαδικασία παραγωγής του ρούμι και ειδικότερες ερωτήσεις για το Diplomatico.

Την δεύτερη ημέρα είχαμε δυο πιο δύσκολες και ενδιαφέρουσες δοκιμασίες. Έχοντας να επιλέξουμε από μεγάλη ποικιλία τοπικών φρούτων της Βενεζουέλας και σε συνδυασμό με ένα καινούργιο ρούμι, είχαμε να φτιάξουμε ένα νέο cocktail. Το καινούργιο ρούμι ήταν ένα νέο προϊόν που είχε φτιάξει ο master blender Tito Cordero αποκλειστικά για τους διαγωνιζόμενους. Ένα ρούμι πιο ξηρό και συνάμα με περισσότερα μπαχαρικά στη γεύση που ήταν ένα "εργαλείο" στα χέρια των 28 φιναλίστ. Η μέρα έκλεισε με μια τυφλή γευσιγνωσία σε εννιά διαφορετικά ρούμι από τα οποία τα τρία ήταν Diplomatico. Οι bartenders κληθήκαμε μυρίζοντας και δοκιμάζοντας τα, να βρούμε ποια είναι τα Diplomatico.

Την τρίτη ημέρα έφτασε η ώρα του τελικού όπου είχαν προκριθεί οκτώ bartenders. Εκεί έπρεπε να φτιάξουν άλλο ένα καινούργιο cocktail με υλικά που θα μπορεί να βρει κάθε bartender στη χώρα του. Ο μεγάλος νικητής ήταν ο Sai Hamsala από την Νέα Ζηλανδία, δεύτερος στη σειρά ο Orlando Marzo από την Αυστραλία και τρίτος ο Μεξικανός Jose Louis Leon.
 
Ολοκληρώνοντας αυτή την εξαιρετική εμπειρία ζωής θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια του Diplomatico στη Βενεζουέλα για την καταπληκτική φιλοξενία και την ελληνική εταιρεία Sky spirits για όλη την βοήθεια για αυτό το ταξίδι - εμπειρία.