Αυλή | Cretan Food News
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Αυλή

Αυλή

CretanFoodNews

Σ’ ένα Βενετσιάνικο αρχοντικό του 1600, “ανθίζει” η Αυλή

Πέτρινη µα γεµάτη φυτά, κρητικά βότανα, λησμονημένες σχεδόν ευωδιές και γεύσεις.
Με τους εξώστες και τα µικρά ή µεγάλα γλυπτά της, τις αντίκες, τα καλοστρωµένα,
µε αγάπη, τραπέζια, τις παραδοσιακές µε επιτυχηµένες καινοτόμες πινελιές, συνταγές!
 
Διδαχθήκαµε τον πλούτο των καθαρών γεύσεων στην πιο ανόθευτη µορφή του και τη βασική αρχή ότι η κουζίνα ζει “εν τόπω και χρόνω”. Ο τόπος, δηλαδή η γη, ο αέρας και η θάλασσα µε τα προϊόντα τους, τις µυρωδιές και τα χρώµατα που δωρίζει η φύση στην κάθε εποχή, γεννούν και προσδιορίζουν την κουζίνα. Ζητάµε συνεχώς κάτι πιο όµορφο, αυθεντικό και φιλόξενο που ξυπνάει μνήμες και θαλπωρή άλλων εποχών.
 
AVLI Creative Cuisine:
Στην ΑΥΛΗ, απο το 1987, συνεχώς ψάχνουμε και προτείνουμε εδέσματα από την Κρήτη και την Ελλάδα σε ουρανίσκους περιπετειώδεις, απροκατάληπτους και φιλομαθείς.  Σε ένα Βενετσιάνικο Αρχοντικό του 1530, με ένα κατάφυτο πολυεπίπεδο κήπο, με υψηλής αισθητικής διακόσμηση και μουσειακά εκθέματα, η ΑΥΛΗ είναι δύσκολο να αφήσει ασυγκίνητο τον επισκέπτη.  Το μενού μας «κόπος πραγματικός» αντιπροσωπεύει τη διάσημη γαστρονομία της Κρήτης.  Τα καλύτερα υλικά που προσφέρει η κάθε εποχή και η κρητική γη γίνονται βάση για τη νέα δημιουργική Κρητική Κουζίνα.  Ο κοσμοπολίτης Κρητικός σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, η Αριστέα Δαφνομήλη και η ομάδα της κουζίνας, μαγειρεύουν για σας, διαφυλάσσουν και εξελίσουν την αυθεντικότητα του πολιτισμού και της παράδοσης που μας περιβάλει.
 
Η Οινοθήκη μας, με περισσότερες από 460 επιλεγμένες ετικέτες, απαρτίζει τη μεγαλύτερη συλλογή Ελληνικού κρασιού στην Κρήτη.
Κρασιά επιλεγμένα με πολύ μεράκι από γνωστούς και άγνωστους παραγωγούς της ελληνικής γης, φυλάσσονται στο ίδιο κελάρι με τη σωστή θερμοκρασία και υγρασία όπου αποθήκευαν πριν από 500 χρόνια τους καρπούς των αμπελώνων τους οι άρχοντες της Κρήτης και συνοδεύουν αρμονικά τις γευστικές παρασκευές του Σεφ.
 
Events:
-Γαστρονομικές συνθέσεις κρητικής δημιουργικής κουζίνας με τις ανάλογες
προτάσεις κρασιών
-γευσιγνωσία παραδοσιακής κρητικής μαγειρικής
-γευστικές δοκιμές από περισσότερες από 460 ετικέτες κρασιών
-μαθήματα τοπικής μαγειρικής
-ανάληψη δεξιώσεων απο10 εως 300 καλεσμένους
-διάφορα διαιτητικά προγράμματα, μετά από συνεννόηση
- θεματικές βραδιές
 
Ηµέρες και ώρες λειτουργίας:
Ανοικτά όλο το χρόνο.
Το χειµώνα (από 10 Νοεµβρίου έως τέλος Μαρτίου) είµαστε ανοικτά από τις 6 το  απόγευµα έως αργά το βράδυ (εκτός Δευτέρας & Τρίτης)  Τα Σάββατα, τις Κυριακές και όλες τις αργίες λειτουργούµε από τις 12 το µεσηµέρι έως αργά το βράδυ.
Το καλοκαίρι, είµαστε ανοικτά καθημερινά από τις 8:30 για πρωινό και απο τις12 το µεσηµέρι έως τις 12 το βράδυ για φαγητό.

Διαβάστε για το πρόγραμμα “Διατηρώντας την Κρητική Διατροφή” ή “Concred”. Στον κατάλογο του προγράμματος περιλαμβάνεται και η «Αυλή»