Λασίθι | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Λασίθι

Λασίθι

Κάβα Λουκάκης

Με πείρα πολλών ετών, καθώς λειτουργεί από το 1986, η Κάβα Λουκάκης που βρίσκεται στην περιοχή της Ανυφαντής στα Έξω Λακωνία λίγο έξω από τον Άγιο Νικόλαο, έχει εδραιωθεί στον χώρο του κρασιού και του ποτού και έχει δικαίως αποκτήσει μια σχέση εμπιστοσύνης αλλά και φιλίας με τους πελάτες της.

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση, το οικείο αλλά και φιλικό περιβάλλον αλλά και η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, είναι μονάχα μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της αξιοπιστίας που ταυτίζεται με το όνομα Λουκάκη.

Βιλαέτι: Παραδοσιακοί ξενώνες- Εστιατόριο- Καφέ- Τσαγερί

“Βιλαέτι” στα τούρκικα σημαίνει «μεγάλος χώρος» και περιγράφει μια μικρή περιοχή- περιφέρεια.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όμως, η λέξη Βιλαέτι  έχει μετατραπεί σε συνώνυμο της κρητική παράδοσης, των γνήσιων γεύσεων  αλλά και της ίδια της ζωής στο χωριό.

Οι ξενώνες Βιλαέτι άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες τους το 2004, όταν  δύο αρχοντικά του 1812 αναπαλαιώθηκαν ώστε να φιλοξενήσουν όσους επιθυμούν να αναβιώσουν την κρητική παράδοση. Το 2008 το Βιλαέτι εγκαινίασε και το ομώνυμο εστιατόριο-καφέ-τσαγερί που ήρθε για να συμπληρώσει με μοναδικές γεύσεις αυτήν την εμπειρία.