Τον Μάρτιο το 7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής | Cretan Food News
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Τον Μάρτιο το 7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής

Τον Μάρτιο το 7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής

Το Παγκρήτιο φόρουμ διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων στις 24 Μαρτίου 2018 στο ΔΕΚΚ.

Το Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων θεωρείται κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά. 

Το φόρουμ έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών/μεταποιητών/προμηθευτών αγροτικών Κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής. 

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. 

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο να προωθήσει τα αγροτικά, γαλακτοκομικά ή τυποποιημένα προϊόντα του απευθείας στα ξενοδοχεία της Κρήτης, στα δίκτυα διανομής και στα Super Market. 

Το φόρουμ περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές/προμηθευτές αγροτικών Κρητικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού. 

To Παγκρήτιο φόρουμ διοργανώνεται μια φορά ετησίως και κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο περισσότερες από 6000 εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. 

To Παγκρήτιο φόρουμ έχει προκαλέσει αρκετές επιχειρηματικές συνεργασίες με αποτέλεσμα την υιοθέτηση της κρητικής κουζίνας στα τοπικά ξενοδοχεία και παράλληλα την παραγωγή προϊόντων με βαση τις προδιαγραφές των ξενοδοχείων. 

Τι κάνουμε: συγκεντρώνουμε παραγωγούς τυποποιητές και υπευθύνους αγορών ξενοδοχείων σε προκαθορισμένα ραντεβού 1-1 ανάλογα με τα  ενδιαφέροντά τους.
Γιατί το κάνουμε: Σε διερευνητικές συναντήσεις που έγιναν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου καταγράφηκε η ανάγκη και φάνηκε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας πρωτογενούς δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ώστε τα τοπικά προϊόντα να εισέλθουν και να καταναλωθούν στα κρητικά ξενοδοχεία.
Η βαθύτερη προοπτική: Να αποκαταστήσουμε την αξιακή αλυσίδα και μέσα από τη δυναμική των συνεργασιών να εισάγουμε προστιθέμενη αξία στα μέλη του παραγωγικού ιστού της Κρήτης. 
Ποιους καλούμε: Μόνο τις παραγωγικές και τυποποιητικές επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους αγορών των κρητικών ξενοδοχείων. 
Που πως και πότε (διαδικασία): Σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εξατομικευμένες συναντήσεις (B2B) μεταξύ παραγωγών κρητικών προϊόντων και υπεύθυνων αγορών των ξενοδοχείων με βάση τη συμπλήρωση φορμών προσφοράς και ζήτησης που διατίθενται από το επιμελητήριο Ηρακλείου.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο 7ο Παγκρήτιο Φόρουμ - 24/03/2018