Κουκιά ξερά κρασάτα | Cretan Food News
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Κουκιά ξερά κρασάτα

Κουκιά ξερά κρασάτα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 90'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα
500γρ. ξερά κουκιά
Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
200ml λευκό κρασί ξηρό
150ml ζωμός λαχανικών
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη και κύμινο
 
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κουκιά για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μπαχαρικά, και 150ml ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Σερβίρουμε με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.