Φιλετάκια κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα | Cretan Food News
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Φιλετάκια κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Φιλετάκια κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100γρ.  κέτσαπ
  • 50γρ.  soya sauce
  • 30ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 100ml λευκό κρασί
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 150ml ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και το σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Όταν  μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε την κέτσαπ, την soya sauce, το μπαλσάμικο, το μέλι, τον χυμό από τα λεμόνια και τον ζωμό λαχανικών. Τα αφήνουμε όλα μαζί να μελώσουν και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Tips: 
Το σερβίρουμε με ρύζι basmati βουτύρου