Πιλάφι με Κρητικό Πετεινό! | Cretan Food News
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Πιλάφι με Κρητικό Πετεινό!

Πιλάφι με Κρητικό Πετεινό!

Συνταγή: Φάρμα Αλεξανδράκης
Χρόνος Προετοιμασίας: 90'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία κρητική παραδοσιακή συνταγή που προτείνει η Φάρμα Αλεξανδράκης στους αναγνώστες της CretanFoodNews

Υλικά

  • Μισός πετεινός
  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 1 Λεμόνι
  • 2 κ.σ. Στακοβούτυρο ή φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση
1.Βράζουμε τον μισό πετεινό σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τόσο ώστε να τον σκεπάζει. Τον ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. 
2.Σουρώνουμε το ζωμό. Βράζουμε 6 κούπες ζωμό και έπειτα προσθέτουμε 2 κούπες ρύζι. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
4.Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και σβήνουμε τη φωτιά πριν πιεί τελείως το ζουμί του.
5.Προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι και περιχύνουμε το πιλάφι με ζεματιστό στακοβούτυρο.
6.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Νίκος Αλεξανδράκης, MSc.
Επιστήμονας Τεχνολόγος Τροφίμων
Φάρμα Αλεξανδράκης
website: www.alexandrakisfarm.com
facebook: www.facebook.com/alexandrakisfarm
linkedin: www.linkedin.com/company/-alexandrakis-farm