Πίτα με πορτοκάλι | Cretan Food News
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Πίτα με πορτοκάλι

Πίτα με πορτοκάλι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η CretanFoodNews.gr

Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 αυγά (χτυπημένα χωριστά)
  • ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κουταλάκι σόδα (διαλύεται στο χυμό)
  • 2-2,5 κούπες αλεύρι

Σιρόπι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη,
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο έως ότου λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά χωριστά μαρέγκα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ενώνουμε τ’ ασπράδια με τους κρόκους και προσθέτουμε  το μίγμα ζάχαρης και ελαιολάδου. Αφού τα χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και ψήνουμε στους 160ο C.
Σιρόπι : Ζεσταίνουμε λίγο το χυμό και λιώνουμε τη ζάχαρη. Περιχύνουμε την πίτα ενώ είναι ακόμη ζεστή.