Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με ζυμαρικά και μπάρμπεκιου σος από το Chef Γιώργο Λέκκα | Cretan Food News
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με ζυμαρικά και μπάρμπεκιου σος από το Chef Γιώργο Λέκκα

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με ζυμαρικά και μπάρμπεκιου σος από το Chef Γιώργο Λέκκα

Συνταγή: chef Γιώργος Λέκκας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Cretan Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φλιτζάνια τσαγ. βρασμένο κοτόπουλο μπούτι και στήθος ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. τσαγ. μπάρμπεκιου σος
  • 1 φλ. τσαγ. νερό
  • 2 φλ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλου
  • 500 γρ. ζυμαρικά πέννες ή χυλοπίτες χωριάτικες
  • 1 φλ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλ. τσαγ. τσένταρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, την μπάρμπεκιου σος, το νερό και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά. Ανακατεύοντας σταδιακά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα, το τσένταρ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί.