Κοτόπουλο σουβλάκι σε μαρινάδα από κάρυ και μουστάρδα | Cretan Food News
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Κοτόπουλο σουβλάκι σε μαρινάδα από κάρυ και μουστάρδα

Κοτόπουλο σουβλάκι σε μαρινάδα από κάρυ και μουστάρδα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 30ml ελαιόλαδο για το μαρινάρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 150ml λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 8 Ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, την μουστάρδα, το κάρυ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μπαλσάμικο, το λεμόνι, το μέλι, τον μαϊντανό, το αλάτι και λίγο πιπέρι και χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα. Προσθέτουμε στην μαρινάδα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε, το λιγότερο για 12 ώρες.
Όταν το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί, περνάμε το κρέας στα καλαμάκια. Τα ψήνουμε στο γκριλ στους 180oC για δέκα λεπτά.