Αχλάδια γεμιστά με μυζήθρα | Cretan Food News
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Αχλάδια γεμιστά με μυζήθρα

Αχλάδια γεμιστά με μυζήθρα

Συνταγή: Γιώργος Ρολάκης
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Πολύ νόστιμο και υγιεινό γλυκό. Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η CretanFoodNews.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 αχλάδια μέτρια
  • 1 φιάλη κρασί
  • 300 γρμ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκους γαρύφαλλο
  • λίγη κανέλα σκόνη και 2 κλωναράκια κανέλας

 
Για τη γέμιση

  • 300 γρμ. μυζήθρα γλυκιά
  • 1 αυγό
  • 100 γρμ. μέλι
  • φυστίκια κάσιους

 
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας μια κοιλότητα.
Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε στο κρασί έως να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε όσο κρασί απέμεινε απ’ το βρασμό προσθέτουμε άλλη τόση ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τα δύο κλαδιά κανέλλας, τη δάφνη και τα βράζουμε, έως να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε θρυμματισμένη τη μυζήθρα με το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μίγμα της μυζήθρας.
Τα βάζουμε στο φούρνο έως να γκρατιναριστεί η μυζήθρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο δύο γεμισμένα κομμάτια αχλάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι, το γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και με τα χοντροκομμένα κάσιους.

Tips: 
Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο